Kreditlån

Kreditlån

Ett ord som vi skapat från kredit och lån som egentligen betyder samma sak, kreditlån.

Med kreditlån så menar man ett mera konsumtionslån, inte ett bostadslån, billån eller studielån

fotolia_79338009

 

Kreditlån där du själv reglerar dina utbetalningar.

Ett kreditlån är för dig som behöver låna pengar men inte vet direkt hur mycket du kommer att behöva. Många långivare lånar ut de pengar du vill ha men betalar endast för den summan du använder. Den summan du inte just då använder ligger och väntar på dig tills den dagen du behöver dem.

Kreditlån i innebär:

  • Flexibel återbetalning.
  • Lägre ränta än vid snabblån
  • Inga dolda avgifter
  • Reglera själv dina utbetalningar.

Hur fungerar ett kreditlån?

Kreditlån används ofta när man talar om mindre konsumtionslån som är till för större inköp eller när du behöver extra pengar till

utgifter du inte räknat med.

Vid ett kreditlån så måste du göra en avbetalning på minst 10 % eller en fast avbetalning som lånegivarna har som villkor för att få detta lån, men bara på den summan du använt. Som exempel du beräknar att du kommer behöva 10.000 kr men har bara lyft ut 6.000 kr, då betalar du bara ränta på dessa samt gör avbetalning på den summan.

Kreditlån är bäst när du behöver låna en större summa pengar, behöver du bara under en kortare till låna en mindra summa så är ett snabblån att föredra.

Kreditlån är som ett Kreditkort

Med ett kreditkort blir du beviljad en kredit av din bank och när du använder ditt kreditkort så får du en varje månad en faktura som ska betalas på det du handlat för. Du kan om du vill betala av hela skulden eller dela upp den i mindre delar. När du delar upp betalningen så betalar du ränta på den kredit du utnyttjar.

Ett kreditlån är som ett kreditkort men du behöver inget kort. Istället kan du via nätet ta del av den lånade summan och själv välja hur mycket du vill ta ut på den beviljade krediten, sen bestämmer du om du vill göra avbetalning enligt lånegivarens villkor eller betala av hela lånesumman på engång.

KreditFördelar med kreditlån

Du kan själv välja förfallodag, den 15:e varje månad eller den sista i varje månad.

Varje månad betalar du 10 % eller minst det belopp som lånegivaren har som villkor i avbetalning.

Ditt kreditlån är som en extra buffert.

Pengar direkt till ditt konto.